Please login/register to apply for this job.
16 jun 2021

Meewerk- of meeloopstage stagiair(e) woonfraudeteam

Fatma Topcu – Door HR administratie Den Haag, Zuid-Holland, Nederland

Functie omschrijving

Staedion is vanaf september voor een periode van 10 maanden op zoek naar stagiair(e) met als specialisatie woonfraude/onrechtmatige bewoning. Aan jou de taak om binnen ons woonfraudeteam aan de slag te gaan en een wezenlijke bijdrage te leveren aan het creëren van een effectief woonfraudebestrijdingsteam. Tijdens je stage word je gekoppeld aan onze bewonersconsulent in het woonfraudeteam.

Jouw beslissingen maken de stad

Om een belangrijke bedrage te leveren aan het aantal nieuwe verhuringen is het van belang dat Staedion zorgt dat op een eerlijke en transparante manier de verdeling van sociale huurwoningen voor de doelgroep bewerkstelligd wordt. Je maakt onderdeel uit van het team woonfraude waarbij jij medeverantwoordelijk bent voor de voortgang en het behalen van deze resultaten. Ook zorg je ervoor dat jouw constateringen goed en nauwkeuring worden vastgelegd. Onder functioneel leiding van de bewonderconsulent Woonfraude ga je aan de slag met onrechtmatige bewoning en onrechtmatig gebruik. Je weet enerzijds een balans te vinden tussen onze rol als sociale verhuurder en anderzijds hou je rekening met de doelstellingen van het woonfraudeteam. Daarnaast zoek je actief de samenwerking met externen om te leren en te informeren binnen AVG.

Woonfraudeteam

In het woonfraudeteam ziet je stage er net iets anders uit. Je richt je dan specifiek op het onderzoeken van onrechtmatige bewoning. Dat doe je door een goed juridisch dossier op te bouwen. Dat dossier wordt gevormd door een administratief onderzoek, een veldonderzoek en een confrontatiegesprek. Komen we niet tot een gewenste oplossing? Dan vragen we de rechter om een oordeel.

VEREISTEN
Jouw inzet maakt de stad

Als stagiair(e) bij het Thuisteam van Staedion bouw je mee aan Den Haag. Je denkt mee over het welzijn van bewoners, de leefbaarheid van woongebieden en sociale structuren binnen de stad. Dat maakt je werk divers: de ene keer spreek je een huurder, de andere keer overleg je met de politie of gemeente.

Dit heb je nodig

• Je volgt een opleiding sociaal juridische dienstverlening en kan in september starten voor een periode van tien maanden.

• Een resultaat- én klantgerichte aanpak: je weet de juiste wegen te bewandelen om resultaten te behalen en komt met vernieuwende ideeën.

• Goede communicatieve vaardigheden: zowel mondeling als schriftelijk.

• Een enthousiaste, positieve en oplossingsgerichte werkhouding. Je werkt graag samen in een team.

• Doortastendheid, je bent onderzoekgericht en ziet en doorziet zaken.

Dit krijg je ervoor terug

• Een stage vanaf september 2021 (10 maanden) voor 32 uur per week. Je uren overleggen we samen.

• Een bruto stagevergoeding van € 425,- per maand (inclusief reiskosten), op basis van 36 uur per week.

• Een werkplek in hartje Den Haag, tegenover het Centraal Station.

• Kom je tijdens je stage een interessant onderwerp voor je afstudeerproject tegen? Wie weet kun je dat bij ons uitvoeren.

Staedion: samen thuis

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren we ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag.

We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij onze bewoners en willen hun invloed op ons werk vergroten. Met ‘onze bewoners’ doelen we op onze huidige en toekomstige bewoners. Dat is soms weleens lastig, in tijden waarin keuzes gemaakt moeten worden. Maar we geloven dat we bewoners actief kunnen betrekken bij onze projecten en dat we onze keuzes kunnen uitleggen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we immers samen.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden, of wil je meer weten? Bel dan B. Dijkhuizen, bewonersconsulent: 070-376 71 72. Direct solliciteren kan ook, via werkenbijstaedion.nl

Indicatie salaris: 425,00

Stageperiode (van - tot): september 2021 tot en met juni 2021

Minimaal opleidingsniveau:

Solliciteren

Je moet ingelogd zijn om deze gegevens te kunnen bekijken

Vacature categorieën: Juridisch Stagesoorten: Meewerk- of meeloopstage Stage zoekwoorden: 10 maanden, sociaal juridische dienstverlenging, stage en woonfraude Opleidingsniveaus: HBO

Vacature vervalt: 52 dagen..

306 aantal weergaven, 4 vandaag

Solliciteer op deze vacature