Please login/register to apply for this job.
16 jan 2018

Meewerk- of meeloopstage Gezocht: Stagiair(e) Juridische Dienst

Landelijke Studentenvakbond – Door LSVb Utrecht, Utrecht, Nederland

Functie omschrijving

Heb jij hart voor het onderwijs, wil jij graag studenten helpen met hun (juridische) problemen, ben je zelfstandig en op zoek naar een uitdagende stage? Solliciteer dan bij de Landelijke Studentenvakbond! De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is een federatie van lidbonden verspreid over de Nederlandse studentensteden. De LSVb biedt allerlei diensten voor studenten en overlegt daarnaast met het onderwijsveld, de politiek en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ter ondersteuning hiervan zoekt de LSVb een stagiair(e) voor de juridische dienst.

De functie:
Eén van de belangrijkste diensten van de LSVb is de Studentenlijn, die gebeld wordt door studenten als ze een klacht of een probleem hebben, bijvoorbeeld met hun hogeschool/universiteit, DUO of hun huisbaas. Als stagiair(e) ben je een deel van de week verantwoordelijk voor het beantwoorden van de Studentenlijn en kun jij deze studenten helpen met hun probleem. Als juridisch stagiair(e) beantwoord je de binnengekomen mail en geef je juridisch advies op de vragen die de medewerkers bij de lidbonden niet kunnen beantwoorden. Verder pak je graag dingen op als blijkt dat iets juridisch niet in orde is. Naast je vaste taken is er voldoende tijd om te besteden aan eigen initiatieven, zoals een praktijkonderzoek.

Wat verwachten we van jou?
Als stagiair(e) juridische dienst heb je een goed ontwikkeld rechtsgevoel, verstand van het Nederlandse recht, waaronder  huurrecht en  bestuursrecht. Affiniteit met onderwijsrecht is een pré. Je studeert hbo of wo bachelor Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening. Daarnaast ben je vriendelijk en heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ook ben je goed in staat om zelfstandig te werken.

Praktische informatie:
Bij de LSVb werk je samen met vijf bestuursleden, twintig medewerkers en veel vrijwilligers. Je werk concentreert zich op het LSVb-kantoor aan de Drieharingstraat in Utrecht.  Je hebt de beschikking over een bureau, inclusief computer en telefoon. Verder heb je toegang tot alle informatiebronnen binnen het kantoor. Het gaat om een stage van 32/36 uur per week en start in februari. Je wordt begeleid door de stagebegeleider van de Juridische Dienst. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding van € 350,- in de maand.

Indicatie salaris: €350 p/m

Stageperiode (van - tot): 1 februari - ...

Minimaal opleidingsniveau:

Geen minimaal opleidingsniveau opgegeven.

Solliciteren

Je moet ingelogd zijn om deze gegevens te kunnen bekijken

Vacature categorieen: Juridisch Type vacature: Meewerk- of meeloopstage Vacature tags: bestuursrecht, huurrecht, juridisch, recht, sociaal juridische dienstverlening, stage en Stagiair Deze vacature vervalt over 86 dagen.

124 total views, 2 today

Solliciteer op deze vacature