LET OP: Deze vacature is verlopen. Het kan dus zijn dat de vacature niet langer relevant is.
29 jan 2018

Afstudeerstage Afstudeeropdracht Transport en Logistiek

ADM – Door ADM Europoort Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

Functie omschrijving

Al langer dan een eeuw, is Archer Daniels Midland Company (NYSE: ADM) actief in het omzetten van agrarische gewassen naar producten die in de huidige groeiende wereldeconomie in vitale behoeften voorzien. Vandaag de dag zijn wij één van de grootste agrarische verwerkers en voedingsmiddelen leverancier. Met ruim 32.300 medewerkers voorzien wij onze klanten in meer dan 160 landen. Hierbij verwerken onze medewerkers oliehoudende zaden, maïs en tarwe en transformeren zij deze in producten geschikt voor voeding, diervoeding, industriële en energie-toepassingen. Met een wereldwijd netwerk van 428 gewas inkoop faciliteiten, 280 verwerkende bedrijven, 39 innovatiecentra en ‘s werelds belangrijkste gewassen transportnetwerk, verzorgt ADM het transport van de oogst naar het huis. Voor meer informatie over ADM en haar producten, bezoek www.adm.com

Afstudeeronderzoek Transport en Logistiek
locatie Europoort

Ben jij op zoek naar een leuk en uitdagend afstudeeronderzoek binnen een internationaal bedrijf? Lees dan snel verder!

Soy Protein Concentrate

In Europoort hebben we een specialiteit; de Soja Proteïne Concentraat (SPC). In deze fabriek worden, met behulp van een ethanol/water solvent, ontvette plaatjes geëxtraheerd tot hoogwaardig eiwitproduct. Hierbij worden suikers opgelost uit de plaatjes tot velasse waarmee een eindproduct met 70% eiwit wordt verkregen. Na diverse stappen in het proces (persen en drogen), waarbij ethanol wordt onttrokken uit het SPC product en vocht wordt geregeld, wordt het eindproduct pneumatisch geblazen naar de SPC milling.

In de milling wordt het product gezeefd en voor een deel vermalen tot zeer fijn poeder. Deze producten kunnen vervolgens worden verladen in bulkwagens van 25 ton of verpakt in zakken van 25kg. De verpakte zakken worden op pallets gestapeld om deze vervolgens op te slaan in het magazijn.

Inleiding

De SPC (Soja Proteïne Concentraat) produceert een eiwit concentraat vanuit ruwe sojabonen als bron. Het eiwit kan verpakt en onverpakt (bulk) in de modaliteit vrachtwagen afgevoerd worden naar klanten of tussenopslag. De SPC heeft het vervoer uitbesteed aan een externe firma wat inhoudt dat het niveau van uitbesteding zich bevindt op 2PL (second party logistics).

Er is een besef bij Operations en Commercie dat er kosten en efficiëntie blijft liggen in de logistieke keten. Op beide afdelingen ontbreekt het aan resources om in beeld te brengen wat de (verborgen) kosten zijn en hoe de efficiëntie omhoog zou moeten gaan. Aan jou de taak om tijdens je afstudeeropdracht logistieke verbeteringen, eventueel gecombineerd met IT, voor te stellen!

Aanleiding

De doelstelling van de SPC is op een veilige en efficiënte wijze een kwalitatief goed eindproduct te produceren tegen zo laag mogelijke integrale kosten. Deze kosten zijn niet inzichtelijk in de supply chain en hier valt financiële winst te behalen.

Projectdefinitie

Het onderzoeken naar verborgen kosten in de supply chain en efficiëntie verbetering in de logistieke keten.

Doel van het project

Het doel moet zijn om in beeld te brengen wat er verbeterd zou kunnen worden in de supply chain zodat uiteindelijk de concurrentie positie wordt verbeterd doordat de integrale kosten verder omlaag zullen gaan.

Planning

De duur van de afstudeeropdracht bedraagt 100 dagen. Je loopt eerst 4 dagen mee met een ploeg in de fabriek om de fabriek te leren kennen. De verkenning van de fabriek zal bestaan uit 2 ochtenddiensten en 2 middagdiensten. Daarna zul je op kantoor kunnen werken aan de opdracht. Hierbij ben je veelvuldig in het warehouse om de opdracht goed te kunnen uitvoeren. Tevens bezoek je het kantoor in Amsterdam om te communiceren met de logistieke afdeling.

De start van de stageperiode vindt plaats in overleg. Het streven is de eerste week van maart 2018.

Bijzonderheden

Je moet beschikken over eigen vervoer, omdat onze locatie in Europoort niet bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Indicatie salaris: -

Stageperiode (van - tot): 1 maart - 27 juli

Minimaal opleidingsniveau:

Soort stage:

Solliciteren

Je moet ingelogd zijn om deze gegevens te kunnen bekijken

Vacature categorieën: Inkoop/Logistiek/Transport Stagesoorten: Afstudeerstage Stage zoekwoorden: afstudeeropdracht, afstudeerstage, amsterdam, logistiek, rotterdam, stage logistiek, stage transport en transport Opleidingsniveaus: HBO

56 aantal weergaven, 3 vandaag

Solliciteer op deze vacature

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *